teisipäev, 6. juuni 2023

Noore neiu salapärane kadumine. Või hoopis mõrv?

Minevik. Sarmikas ja karismaatiline staarkokk Jared Keaton. Politsei saab temalt väljakutse, isa on mures, sest tema tütar Elizabeth ei ole koju jõudnud. Restorani, kus Elizabeth isa teada viimati viibis hakati kohe läbi otsima ning sealt leiti suures koguses vereplekke. Siis muutub kõik - Elizabethi kadumist hakatakse uurima kui mõrva. Seersant Washington Poe hakkas kahtlustama Jared'it. Poe tunnistuse põhjal mõisteti Jared süüdi ning ta saadeti tütre mõrva eest karistust kandma.

Olevik. Väike linnake Alston. Sealne plitseijaoskond on kõrvaldatud, ning kord kuus käis piirkonna politseitiimi liige kohalikus raamatukogus ning kuulas inimeste kaebusi. Ühel päeval aga astub raamatukogus asuva politseilaua juurde kõhn ja kurnatud tütarlaps. Kui ta politseinikule oma nime ütleb, saab too aru, et mitte miski ei ole enam endine. Sest see tüdruk on aastaid tagasi kadunuks ja surnuks peetud Elizabeth Keaton. Kuna Elizabethi isa saadeti karistust kandma Poe tunnituse põhjal, siis saab ka seersandist kahtlusalune. Ta palub endale appi ainsa inimese, keda usaldab - Tilly Bradshaw ning nad hakkavad ajaga võidu jooksma, et asjas selgusele jõuda. 



"Võõras veri" on järg Washington Poe sarjale ning pean ütlema, et sisulise poole pealt ei ole sarja teine osa sugu mitte kehvem, kui esimene osa. Mulle meeldis, kuidas autor mineviku ja oleviku omavahel peatükkides sidus. Boonuseks selle romaani puhul oli ka mõnusalt sarkastiline huumor. Selle romaani puhul olin algusest peale suhteliselt kindel, et tean, kes süüdlane on. Ja ma ei eksinud. Mind aga üllatas taaskord see, kui julm see kurjategija oli. Selle sarja lemmiktegelane on minu jaoks kahtlemata Tilly - nii aus, vahetu ja alati valmis Poe eest seisma ning teda aitama. 

Minu poolt saab kindla lugemissoovituse nii "Võõras veri", kui ka sarja avaosa "Nukumäng". Tegu on põneva sarjaga, millest ei puudu ka paras ports huumorit. Ootan juba põnevusega, millal saan lugeda sarja järgmisi osasid. 


Teised M. W. Craven'i raamatud minu blogis:

"Nukumäng"

"Kuraator"

"Keelutsoon"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...