reede, 19. mai 2023

Miks tundub kinnine kottpime ruum turvalisem, kui oma kodu?

Amelie on orb. Ta kaotas noorelt oma ema ning kui ta oli teismeeas suri ta isa raske haiguse tagajärjel. Isa surmast saati on ta maailmas üksi olnud. Juhuslikult kohtub ta Carolyniga. Üks asi viib teiseni, Carolyn pakub talle peavarju. Peagi saab ta tänu Carolynile tööd ajakirja Exclusives meeskonnas. 

Ajakirja peatoimetaja on miljardär Ned Hawthorpe. Taaskord viib rida juhuseid Amelie nii kaugele, et ta abiellub Ned'iga. Ühel päeval nad röövitakse. Amelie'l ei ole aimugi, miks seda tehti või kes selle taga on. Ag mingil veidral kombel tunneb ta end selles pisikeses kottpimedas ruumis turvalisemalt, kui oma abikaasa seltsis.

Romaani peategelane Amelie tundus mulle ühest küljest uskumatult vapper ja tugev inimene, kuna ta on suure osa oma elust pidanud üksi toime tulema. Teisest küljest aga tundub ta olevat ka üsnagi naiivne, tal tekib usaldus teise inimese vastu küllaltki kergelt. Näiteks, enda peale mõeldes, ei oleks mina iialgi nõustunud Ned'iga mehe tingimustel abielluma. 



Kui sain teada, et B. A. Paris'el on ilmunud uus romaan "Vang", siis olid mu ootused kõrged, kuna selle autori eelmised romaanid on mulle meeldinud, tegevus on toimunud just paraja tempoga ning sisu on olnus kaasahaarav. Käesoleva romaaniga alustades tundus mulle, et seekord on autor mind alt vedanud, sest romaan kulges küllaltki ootuspärast rada pidi. Ootamatu pööre, mida ootasin, tuli aga raamatu lõpus, kui Amelie vabastati. Sealt edasi lugesin juba suure huviga, sest tahtsin teada, kes ja miks Amelie ja Ned'i röövisid. Ütleksin, et "Vang" oli huvitav lugemine, kuid võrreldes autori eelmiste romaanidega oli selles põnevust minu jaoks vähe. 

Soovitan, kui otsid keskmisest põnevamat ajaviiteromaani.


Suur tänu kirjastusele Pegasus selle raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...