laupäev, 19. september 2020

Sünged jõulupühad Inglismaal

On talv. Jõulud. Tuletõrje saab väljakutse Southey Road'ile, kus üks eramaja on leekides. Tuletõrjujad leiavad majast ühe väikese poisi surnukeha ning tema vanema venna, kes oli veel vaevu elus. Kuna üks poistest leiti surnuna jõuab see juhtum inspektor Adam Fawley'ni. Mis talle ja tiimile aga väga imelik tundub on see, et laste vanemaid ei leitud. Ema kohta neil täpsem info puudub, kuid laste isa Michael peaks viibima kodust eemal, konverentsil. Kummaline on aga see, et neil ei õnnestu meest telefoni teel kätte saada.  Juhtumit uurides tuleb ilmsiks järjest häirivamaid detaile ning pole kahtlustki, et see on üks häirivamaid juhtumeid, mida inspektor Fawley ja tema meeskond uurinud on.



"Väljapääsu ei ole" on kolmas osa inspektor Fawley sarjast. Nagu ka sarja eelnevates osades on autor ka selles romaanis oskuslikult pinget üles kerinud ning põnevus säilib kuni viimase leheküljeni. Veidi on see romaan ühendatud ka sarja esimese osaga, mis kannab pealkirja "Nad ei leia sind iial" - nimelt õppis üks poistest samas koolis, kus eelnevalt mainitud romaani peategelane. See oli minu arvates autori poolt huvitav lüke, sest see ühendab sarja veelgi tihedamalt. 

Sarja eelnevatest osadest on teada, et Adam Fawley enda poeg on surnud ning see on tema ja ta abikaasa vahelisi suhteid tugevalt mõjutanud. Kuna käesolev juhtum puudutab lapsi, kellest üks on leitud surnuna, puudutab see meest väga isiklikul tasandil. Tahtmata lugemist Sinu jaoks igavaks muuta ütlen vaid seda, et romaani lõpus saab Adam toreda üllatuse osaliseks. 

Mulle meeldib ka see, kuidas Cara Hunter oma romaane üles ehitab. Lisaks tavapärasele politseitöö ja tegelaste eraeludest kirjutamisele on tema romaanides ka veebiartiklid uuritava sündmuse kohta ning (telefoni)vestlused on kirja pandud uurija(te) ning küsitletavate vaheliste dialoogidena. Kõik need haakuvad teineteise külge nii, et tekib üks huvitav ja ladus põnevik. Kuna see sari ja autor on mulle väga meeldima hakanud kavatsen kindlasti ka sarja järgnevad osad läbi lugeda. Interneti andmeil on sarjas veel kaks osa, mis loodetavasti ka eesti keeles avaldatakse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...