esmaspäev, 12. aprill 2021

Lugu noorte tüdrukute salapärastest kadumistest...

Lõpetasin äsja Cara Hunteri inspektor Fawley juhtumite sarja neljanda raamatu "Ohjeldamatu raev". See oli täpselt niivõrd hea lugemine, kui ma arvasin! Aga nüüd kõigest järgemööda.

Alati stiilne noor tütarlaps Faith leitakse ühel õhtul sihitult ekslemas. Tema riided on porised, üks king katki ning samuti on tema randmetel sidumisjäljed. Faith'i õnneks näeb teda tee ääres üks taksojuht, kes otsustab politseile teatada. Faith ei soovi juhtunust politseile detailselt rääkida ega seda, et politsei üldse temaga juhtunut edasi uuriks. Kuid Adam Fawley tiim otsustab lugu siiski edasi uurida. 

Loo keskmes on ka teine noor tütarlaps - Sasha koos sõprade Patsie, Isabeli ja Leah'ga. Sasha saab kõige paremini läbi Patsiega, nad on olnud parimad sõbrannad juba lapsepõlvest. Neljakesi moodustavad tüdrukud nn "populaarsete tüdrukute" seltskonna, kuhu nende koolikaaslased samuti kuuluda tahaksid. 

Ühel õhtul veedavad tüdrukud neljakesi lõbusalt aega ning Sasha läheb Patsie juurde ööbima. Järgmisel hommikul ootab ema tüdrukut koju, kuid Sasha ei tule. Tema ema tunneb üha kasvavat hirmu, mis suureneb veelgi, kui ta saab teada, et Sasha ei olnudki eelmisel ööl Patsie juures. Sasha ema otsustab tütre kadumisest politseile teada anda. Tuleb välja, et Sasha on väga sarnane Faith'iga ja see asjaolu paneb inspekor Fawley meeskonda juhtunut tõsiselt uurima.

Juhtumit uurides saab politseinikele üha selgemaks, et toimepandud kuriteod on väga sarnased ühe kurjategija, Gavin Parrise poolt aastaid tagasi toimepandud kuritegudega. Kuid mees kannab vanglas eluaegset karistust, mistõttu ei ole kuidagi loogiline, et ta oleks saanud uusi kuritegusid toime panna. Kas tegutsemas on keegi, kes tema tegusid matkib?



"Ohjeldamatu raev" oli taaskord mõnus, põnev ja köitev romaan Cara Hunter'i sulest. Selles oli palju ootamatuid pöördeid. Lugedes püüan alati ka ise kaasa mõelda ja süüdlast leida, kuid pean tunnistama, et Cara Hunter'i romaanide puhul ei ole see mul õnnestunud. Ja minu jaoks on see väga hea krimiromaani tunnus. 

Üks asi, mis mulle selle sarja raamatute puhul eriti meeldib on see, et läbi raamatute saab lisaks juhtumite uurimisele elada kaasa ka politseinike eraeludele. Neljandas osas on rohkem keskendutud Adamile, kes sarja kolmanda osa lõpus sai rõõmsa uudise - ta saab isaks. Lisaks tuleb loo edenedes välja, et tema meeskonna hetkel uurimisel olev juhtum on lähedalt seotud Adami naise, Alexiga. Seetõttu peab mees ise uurimisest kõrvale jääma, kuid on aru saada, et see on tema jaoks raske.

Nii nagu selle sarja eelmised osad on ka "Ohjeldamatu raev" üles ehitatud vahelduvate osadena - politseiuurimine, transkribeeritud vestlused tunnistajate ja ülekuulatavatega ning internetiartiklid koos anonüümsete kommentaaridega. Lugemisele lisab põnevust (ja takistab raamatu käestpanemist) see, et peatükid on mõnusalt lühikesed, kuid sisukad ning lõpevad alati selliselt, et tahad kohe teada, mis edasi saab. 

Minu poolt saab see sari kindla lugemissoovituse - lood on alati huvitava ja ootamatu sisuga, boonuseks üllatavad lõpplahendused. Valmis tasub aga olla selleks, et neid juba niisama lihtsalt käest ei pane ;) 


Selle sarja varasemad postitused:

 - https://raamatugurmaan.blogspot.com/2020/09/sunged-joulupuhad-inglismaal.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...