neljapäev, 21. september 2023

Ebaõnnestunud kättemaksuaktsioon

"Esimene käik" on Viivuranna Gümnaasiumist jutustava sarja kolmas raamat. Romaani keskne tegelane on Raimond, heas mõttes ehtne õlinäpp, kelle kutsumus on autod ja autode hingeelu. Poisi suurimaks sooviks oleks olnud minna peale põhikooli edasi õppima kutsekooli, kuid tema pere laitis selle mõtte maha.

Romaani keskne teema on tänapäevane - üks gümnaasiumiõpetaja ahistab koolitüdrukuid. Kaks tüdrukut,  Triinu ja Maarja planeerivad õpetajale kätte maksta ning paluvad Raimondit endale appi. Pealtnäha süütu kättemaksuaktsioon lõpeb aga tõsise õnnetusega. 



Rääkides romaani tegelastest, siis olid kõik neist üsna tüüpilised. Nagu noorteromaanides enamasti ikka, oli ka selles romaanis peategelaste vaheline keemia lausa raamatulehtedelt tunda. Mõnevõrra veidra mulje jättis Triinu kasuema, sest milline täiskasvanud naine ütleks teismelisele tüdrukule tervituse asemel midagi solvavat tolle kehakaalu kohta? See jäi mind veidi häirima. 

Romaan oli küllaltki lühike. Oleksin ise tahtnud veidi pikemalt lugeda sellest, kuidas sündmused kulgesid. Ehk on asi lihtsalt minus endas, kuna enamasti loen krimkasid ja põnevikke ning olen harjunud pingsamalt kaasa mõtlema ja ridade vahelt lahendusi otsima. Teisalt - peale pikka ja tegusat päeva on üks mõnus ja lihtne noortekas just see õige lugemisvara.


Suur tänu Eesti Noortekirjanduse Ühingule selle raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Popstaari elu teine külg

Pean alustuseks tunnistama, et ma ei ole eriti suur elulugude lugeja. Vahel aga satun neidki lugema, kui raamat on persoonist, kes mulle huv...