reede, 21. aprill 2023

Tavalisest inimesest superinimeseks. Aga millise hinnaga?

Romaani "Geenilõks" tegevus toimub tulevikus. Peategelane Logan Ramsay töötab Geenikaitseagentuuris ning ühel missioonil juhtub temaga õnnetus. 

Algul ei saa mees aru, et midagi oleks teisiti või et ta kuidagi muutunud oleks. Ta suudab lihtsalt veidi paremini keskenduda ja on senisest nutikam. Peagi taipab mees, et midagi temas on siiski muutunud. Oma mineviku tõttu on Loganist saanud sihtmärk. Mis kõige hullem - tema on esimene ning keegi on planeerinud ulatuslikud muutused tervele inimkonnale. Kas Logan suudab selle hirmuäratava plaani (ja inimese, kes selle plaani taga seisab) peatada enne, kui on hilja?



Kuna geenitemaatika on mulle võõras, siis oli veidi keeruline romaanis välja toodud terminitest täiel määral aru saada. Samas ma ei ütleks, et see lugemist seganud oleks. 

Romaani peategelasele Loganile tundsin kaasa. Tal on keeruline lapsepõlv ja minevik, mis on ta tänaseks päevaks lahku viinud ja abikaasast Beth'ist ja tütrest Ava'st. Ka Logani ja tema õe Kara vahelised suhted on pehmelt öeldes keerulised. Romaani tegevus oli üsna filmilik, tegevus toimus koguaeg ning sündmustik liikus edasi küllaltki kiire tempoga. 

"Geenilõks" pani mind sügavalt inimkonna praeguse elu ning tuleviku osas järele mõtlema. Ühest küljest oleks ju hea, kui saaksime oma geene muuta selliselt, et oleksime erinevate haiguste vastu kaitstud ning saaksime oma andeid maksimaalselt kasutada. Teisalt aga tekib küsimus - kas me teame, kui kõrget hinda selle eest maksma peaksime? 

Soovitan, kui Sulle meeldivad ulme- ja/või põnevusromaanid.


Suur tänu kirjastusele Helios selle raamatu eest! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...