neljapäev, 22. september 2022

Populaarse üliõpilase salapärane surm

Minevik. 

Pelhami kolledž. Hannah on esmakursuslane ning eesootavad ülikooliõpingud ja sellega seonduv tekitab temas suurt elevust. Tema toakaaslane on April. See tüdruk. Tüdruk, keda kõik kadestavad. Tüdruk, kelle sõbrannaks olemine on auasi. Hannah, April, Emily, Will ja Hugh moodustavad koos sõprade pundi. Ühel hilisõhtul juhtub midagi, mis Hannah' elu igaveseks muudab - ta leiab Aprili nende toast surnult. 


Tänapäev.

Hannah töötab raamatupoes ning on õnnelikult abielus Williga. Nad ootavad oma esimest last. Ühel päeval saab naine šokeeriva uudise. Aprili surmas süüdistatud ning selle eest karistust kandnud John Neville, endine ülikooli valvur, on surnud. 

Hannah'l on süümepiinad - ta usub, et just tema antud valetunnistuse tõttu sattus John Neville vangi. Sellest ajendatuna hakkab Hannah omal käel aastatetagust juhtumit lahendama. Ta tunneb, et peab iga hinna eest tõe välja selgitama. Isegi, kui see tähendab, et ta peab kahtlustama enda ülikooliaegseid sõpru, nende hulgas ka abikaasat. Ja isegi, kui see tähendab, et ta paneb sellega ohtu mitte ainult iseenda, vaid ka oma sündimata lapse elu. Sest kui Aprilit ei tapnud John, siis tegi seda keegi teine. 



Kui peategelastest rääkida, siis Hannah' osas keeras autor minu arvates veidi vinti üle - rase naine peaks eelkõige mõtlema enda ja enda lapse peale, kuid Hannah käitus sellele hoopis vastupidiselt, võttes riske, mida lapseootel naine võtma ei peaks. April tundus tegelasena ühest küljest julge, sihikindel ning inimene, kes teab, mida tahab, teda ei huvitanud, mida temast koolis arvati ja mida temast selja taga räägiti. Teisalt käitus ta kohati nii ebameeldivalt, et imestasin, kuidas tal üleüldse sõpru oli. 

Ühele heale põnevikule omaselt on selles romaanis kahtlusaluseid rohkem kui üks. Neil kõigil, keda oma peas süüdlane arvasin olevat, oli kõigil motiiv Aprili tapmiseks. Tõsi, mõnel oli see tugevam, kui teisel. Lugedes tundus, et sel lool saab olla ainult üks võimalik lahendus ja lõpupoole olin kindel, et tean, kes Aprili tappis. Talle omaselt suutis Ruth Ware mind aga taaskord üllatada ning lõpp selgus alles päris viimastel lehekülgedel. Soovitan lugeda nii romaani "See tüdruk" kui ka kõiki teisi Ruth Ware'i romaane! 


Suur tänu kirjastusele Helios selle raamatu eest!



Teised Ruth Ware raamatud minu blogis:

"Üks teise järel"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...