reede, 28. mai 2021

Kas sina, Jules ...

Üks saareke Iirimaa ranniku lähedal. Seal asub külalistemaja (raamatus on küll kasutatud terminit "lusthoone", kuid minu sõrmed keelduvad seda siia kirjutamast :D ), kus on peatselt aset leidmas pulmad. Mitte isegi lihtsalt pulmad, vaid võib öelda, et tegu on teatavas mõttes ka avaliku elu ühe tähtsündmusega. Peigmees Will on telestaar, pruut Jules annab välja ajakirja. Seega võib arvata, et järeleandmisi ei tehta mitte milleski - kleit, pidu, söögid - kõik on viimase peal. 

Peole on kutsutud palju külalisi nii pruudi kui ka peigmehe minevikust ja olevikust. Nagu pidudel ikka - kui alkoholi on sisuliselt piiramatus koguses, siis hakkavad esile kerkima saladused ühe ja teise külalise osas. See kõik päädib sellega, et üks külalistest leitakse surnuna. Juhtunul on tugevad seosed minevikus toimunuga, kuid millised - seda siin pikemalt lahti ei kirjuta ;)



Olen lugenud Lucy Foley sulest varem ilmunud romaani "Jahiseltskond". "Kutsutud külalised" oli sellega sarnane - mõlemas romaanis olid tegelased muust maailmast ära lõigatud kohas, kuid sellega sarnasus ka piirdus. Minu arvates oli "Kutsutud külalised" isegi veidi parem ning tajusin lugedes, et kirjanik on arenenud ning oskab loosse ootamatuid ja mõnusaid pöördeid sisse tuua. 

Tegelaste osas tooksin ühe nutikaimana välja pulmakorraldaja Aoife, kuid taaskord - milles tema nutikus seisneb, tuleb Sul endal raamatust lugeda. Üks ebameeldiv tegelane oli Julesi lapsepõlvesõber Charlie, kes kohtles oma abikaasat nõmedalt ning varjas tema eest päris olulisi asju. 

"Kutsutud külalised" oli väga põnev, võiks öelda, et lausa käestpandamatu romaan. Kahjuks või õnneks ei saa sellest siin postituses väga detailselt kirjutada, kuna siis kaoks tulevastel lugejatel nii mõnigi põnevushetk (ja seda ma kohe kindlasti ei taha). Arvan, et see on igati ära teeninud esikoha Goodreadsi kasutajate eelmise aasta lemmikute seas. Minu poolt saab see romaan kindla lugemissoovituse!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...