reede, 4. juuni 2021

Digimaailma võlud ja valud

Jo, kes on äsja oma abikaasast lahutanud, saab peavarju oma sõbranna korteri vabas toas. Ta tunneb end üksikuna - kunagistest sõpradest on ta kaugenenud ning sõbranna Tabitha on enamuse ajast mujal, kui oma korteris. Tabitha korter on varustatud kõige uuema ja moodsama tehnoloogiaga, sh digitaalassistentide Electra ja HomeHelp'iga. 

Ühel õhtul ütleb Electra midagi, mis Jo'd hirmutab. Ta ütleb, et teab naise saladust. Naise isa kannatas vaimsete häirete all, seetõttu arvab Jo, et tal on sama mure ning et ta kujutab assistentide ütlemisi ja tegemisi ette. Samas võiks tegu olla tehnilise rikkega, kuid Jo'l on tõepoolest saladus, mida ta pikka aega endaga kaasas kandnud on. Jo elu muutub veelgi keerulisemaks, sest salapärane "keegi" on saatnud tema nime alt tema sõpradele e-kirju saladustega, mida ainult Jo teadis. Tema viimasedki sõbrad ütlevad temast lahti. Millega see lugu lõpeb? Kas tegu on tõepoolest tehnilise viperusega või manipuleerib keegi assistentidega?


"Assistent" on S. K. Tremayne'i eelmistest romaanidest täiesti erinev. Kui eelmiste romaanide tegevus toimus enamasti maapiirkondades ning autor pani suurt rõhku just looduskirjeldustele, siis "Assistendi" tegevus toimus suurlinnas ning digitaalassistendid andsid hästi edasi loo modernsust. See on õpetlik romaan, mis näitab, kui suurel määral me oma igapäevaelus tegelikult erinevatest digilahendustest sõltume. Minu arvates teevad need teatud piirini elu lihtsamaks ja mugavamaks, kuid mida toob selles osas tulevik ei tea meist keegi. 

Mulle see romaan igatahes meeldis - selles oli omajagu põnevust, samas oli see ka mõnusalt creepy ning selles oli minu jaoks ka õpetlik moment. 
Soovitan seda raamatut lugeda neil, kellele meeldivad tulevikumaailma kirjeldavad põnevikud.


Suur tänu kirjastusele Pegasus selle raamatu eest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...