kolmapäev, 27. märts 2024

Kümme väikest sõdurpoissi...

Nagu pikaajalisemad blogilugejad teavad, siis üsna suure osa raamatutest, mida loen moodustavad krimiromaanid. Siiski ei ole ma siiani lugenud ühtegi Agatha Christie romaani, olgugi, et tegu on krimiklassikaga. Nüüd aga saab see viga parandatud, sest ühes lugemise väljakutses osaledes valisin märtsikuu raamatuks  justnimelt Agatha Christie romaani "Ja ei jäänud teda ka".

Romaani tegevus toimub Sõdurisaarel. See on kurikuulus koht, millest meedias palju kirjutatud on. Salapärane U. N. Owen saadab kümnele inimesele kutse tulla saarele. Nad kõik arvavad, et kutse on enam kui kummaline, kuid otsustavad siiski Sõdurisaarele minna. Nende üllatuseks ei ole võõrustaja neid vastu võtmas kui nad saarele saabuvad. Õhtusöögi ajal hakkab justkui iseenesest mängima helilint, millele on keegi peale lugenud "kuritööd", mille saarele kutsutud inimesed toime on pannud. Peagi on üks saarele kutsututest, Tony Marston, surnud. Ja peale teda sureb veel üks inimene. Varsti saab selgeks, et keegi neist kümnest on mõrvar. Kuid kes? Ja mis on tema motiivid, kui saarele kutsutuid pealtnäha mitte miski ei seo?




Selle raamatuga oli mul algul raske minema saada. Tegelasi oli üsna palju ning oli keeruline meelde jätta, kes mille eest saarele kutsuti. Lugu läks huvitavaks siis, kui esimesed mõrvad toime pandi. Ja mis seal salata - mida vähemaks saarel viibijaid jäi, seda huvitavamaks raamat muutus. Paaril korral arvasin, et tean, kes mõrvad saarel toime pani, kuid ükski minu arvamus tõeks ei osutunud ning tegelikku mõrvarit ma ära ei arvanudki. 

"Ja ei jäänud teda ka" kirjakeel oli hoopis teistsugune, kui seni olen harjunud lugema, kuid see ei häirinud mind. Pigem andiski see edasi tunnet, et loen ikkagi krimiklassikat. Ei saa välistada, et tulevikus veel mõnd Agatha Christie romaani loen.

PS! Hiljuti käisin Kellerteatris vaatamas etendust "Hiirelõks", mis samuti Agatha Christie loomingul põhineb ning mis mulle väga hea teatrielamuse pakkus. Piilusin nende kodulehelt, et "Ja ei jäänud teda ka" on neil samuti mängukavas ning mul tekkis kiusatus ka seda etendust vaatama minna. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...