esmaspäev, 18. märts 2024

Kui kaugele on üks naine nõus kättemaksu nimel minema?

"Hõbedased tiivad" on Faye-sarja teine osa, autoriks Camilla Läckberg, kelle sulest on ilmunud ka populaarne Fjällbacka-sari.

Sarja esimeses osas aset leidnud sündmustest on hulk aega möödas. Faye elab koos ema, tütre ning sõbrannaga rahulikult Itaalias. Naise äril, Revenge'l läheb edukalt ning peagi on aset leidmas laienemine USA-sse. Siis aga hakkavad asja äkitselt halvemuse poole minema. Näib, et keegi tahab Faye äri üle võtta ja naine on sunnitud Stockholmi tagasi pöörduma. Samal ajal põgeneb vanglast ka tema endine abikaasa Jack, kes naisesse enam sugugi soojalt ei suhtu. 

Rootsis viibides peatub Faye hotellis ning armub mehesse, keda seal kohtab. Olgugi, et Kerstin tegi Faye palvel mehele põhjaliku taustauuringu ning ei leidnud midagi kahtlast oli mul siiski tunne, et mees varjab midagi ning tal pole head kavatsused. Seda, kas see aimdus ka paika pidas, saad juba ise raamatust lugeda. 




Kui üldjoontes oli tegu küllaltki klišeesid täis naistekaga, siis meeldis mulle, kuidas autor kirjeldas Faye suhteid ema ja sõbrannadega. Nendevaheline usalduslik ja tugev side oli hästi tajutav, samuti ka Faye igatsus tütre Julienne'i järgi. Raamatu peatükid vahelduvad oleviku ja mineviku vahel. Mineviku peatükkidest saab lugeja teada Faye õudsest noorpõlvest. Otsapidi haakub minevikus toimunu tänapäevaga. Raamatu viimased laused annavad alust arvata, et sarjale on oodata ka kolmandat osa. Mulle meeldis sarja esimene osa rohkem, kui teine osa ning ootan huviga, kuidas Faye lugu edasi läheb.

"Hõbedased tiivad" oli hea vaheldus tõsistele ja raskema sisuga krimkadele, kuid näpuotsaga põnevust leidus selleski raamatus. Soovitan neile, kes otsivad kergemat lugemist. Ja veel - soovitan sarja lugeda algusest peale.


Teised Camilla Läckbergi raamatud minu blogis:

"Kuldne puur"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...