neljapäev, 1. veebruar 2024

Tööka pereisa pahupool

Aidan Thomas on töökas ja muidu tubli mees, kes abivajajale kunagi selga ei pööra. Tal on ka asjalik tütar Cecilia. Aga Aidanil on ka tumedam pool. Ta on sarimõrvar. Tema hingel on kaheksa naise elud. Üheksandat naist, keda Aidan ise Racheliks kutsub, hoiab ta kuuris vangis. Kui Aidani naine sureb, on ta sunnitud uude majja kolima. Mehe jaoks ainumõeldav variant on see, et Rachel tuleb kaasa. Tütrele plaanib ta Rachel'it tutvustada perekonnasõbrana, kes ajutiselt nende katuse all peatub.
Kohalikul restoranipidajal Emily'l tekivad Aidan'i vastu tunded. Naine jõuab aina lähemale mehe ohtlikule saladusele. 


Kui seda raamatut lugema hakkasin, tundus autori kirjastiil Racheli silme läbi kirjutatud peatükkidel harjumatu. Need on kirjutatud sa-vormis. Mida rohkem lugesin, seda rohkem aga just need peatükid mind paelusid. Lugeja elab kõike Rachel'iga juhtunut justkui ise läbi. Milline oli tema elu enne vangistusse sattumist, millised olid tema päevad kuuris, kuidas Aidan ja uude majja viis ja kuidas ta Ceciliaga suhtles. Kuna Aidan oli Rachel'it viis aastat vangistuses hoidnud, oli huvitav lugeda Racheli mõtetes toimuvast näiteks selle kohta, milliseid saateid nad õhtusöögi kõrvale vaatasid. Me ei kujuta seda ilmselt ettegi, kui palju maailm viie aastaga muutub. Rachel, keda oli nii kaua vangistuses hoitud, tajub seda eriti teravalt. 






Seda raamatut nägin esmalt sotsiaalmeedias, kus seda päris palju kiideti. Ja põhjusega. See raamat haarab sind endasse, paramatult tekib tegelaste osas sümpaatia, hakkad neile kaasa tundma ning tahad teada, kuidas see lugu lõpeb. Mulle meeldis, et see raamat oli tervenisti huvitav ning pinget jagus pea raamatu lõpuni. Teisalt aga oli selle romaani lõpp minu jaoks veidi pettumust valmistav. Ootasin natuke enamat. Kuna läbi raamatu tundus Rachel olevat üle keskmise nutikas, siis oleks temapoolne kättemaks Aidan'ile olnud eriti hea lõpplahendus. Soovitan kindlasti lugeda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Popstaari elu teine külg

Pean alustuseks tunnistama, et ma ei ole eriti suur elulugude lugeja. Vahel aga satun neidki lugema, kui raamat on persoonist, kes mulle huv...