neljapäev, 16. märts 2023

Puhkus, mis muutub õudusunenäoks

Saarel asuv idülliline keskus. Sinna tullakse puhkama ja lõõgastuma, kuid kohalikud elanikud arvavad, et tegu on äraneetud paigaga. Jo on kutsunud oma lähedased sinna puhkusele, et perekondlikke sidemeid tugevdada. 

Ühel hommikul leitakse mere äärest kividelt noore naise surnukeha. Kummaline on aga see, et see naine ei olnud kuurordi külastaja ning ei pidanud üldse saarel viibimagi. Peagi leiab aset veel üks surmajuhtum ning asja kutsutakse uurima Elin Warner. Naisele saab peagi selgeks, et need surmad ei olnud juhuslikud. Aga kes on see inimene, kes on kuurordi külastajad sihikule võtnud? Ja miks ta seda teeb?


Sarnaselt Sarah Pearse'i neelmise romaaniga "Sanatoorium" toimub ka selle romaani tegevus ühes kohas, tegu on nn "locked rom mystery'ga". Mulle isiklikult see žanr väga meeldib, sest tegevuspaik on piiratud ning on käputäis tegelasi, põnev on lugedes mõelda, kes on mõrvar ja milline / millised on tema motiiv(id). Lugedes kahtlustasin nii üht kui ka teist tegelast ning ma ei jõudnud romaani lõppu ära oodata, et kurikaela tegelik isik ja tema tegutsemismotiiv teada saada. 

Mulle meeldis selle loo puhul see, kuidas minevik ja olevikomavahel seotud olid. Mida rohkem lugesin, seda enam tekkis minus huvi saada teada, mil moel saarel minevikus aset leidnud mõrvad on seotud praegu saarel kuurordis viibijatega. Lõpplahendust ega kurikaela isikut ma ära arvata ei suutnudki. 

Romaani ülesehitus on lugeja jaoks mugav, peatükid on mõnusalt lühikesed ning need lõppesid alati nii, et tekkis soov kohe edasi lugeda. Sarah Pearse'i romaane loen kindlasti ka tulevikus hea meelega. 

Soovitan, kui Sulle meeldivad atmosfäärilised põnevikud.


Suur tänu kirjastusele Helios selle raamatu eest!


Teised Sarah Pearse'i raamatud minu blogis:

"Sanatoorium"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...