reede, 31. märts 2023

Mis toimub "rikaste ja ilusate" suletud uste taga?

Janey Markhamil avaneb tänu abikaasa töökohavahetusele võimalus kolida Buckingham Crescent'i nimelisele tänavale. See on koht, kus kõik tahavad elada, sest seal kodu omades näitad, et oled oma elus jõudnud heasse kohta. Kohalikud aga ei võta Janey't just eriti soojalt vastu. Kui ta tutvub oma poja klassivenna ema Tanyaga muutub kõik ning Janey tunneb, et lõpuks on ka tema oma eluga igakülgselt rahul. Nõrkushetkel jagab Janey Tanyaga saladust, mida endaga pikalt kaasas on kandnud. Ta võib ju ometi sõpra usaldada?



Seda raamatut lugedes mõtlesin sellele, kui palju inimestele nende maine korda läheb. Buckingham Crescent'i elanikud on väga uhked, et just sel tänaval elavad, aga  ilusate fassaadide tagune "päris" elu ei pruugi sugugi nii ilus olla. Janey ja teiste sel tänaval elavate naiste abikaasad on peaaegu kogu aja tööl ja veedavad seetõttu peredega koos küllaltki vähe aega. 

Romaani teema mulle meeldis, just selles osas, mis puudutab nn "rikaste ja ilusate" eludes ja suletud uste taga toimuvat. Mis mulle selle raamatu juures aga üldse ei meeldinud oli see, et romaani esimene pool venis ja läks edasi üsna aeglaselt ning romaani lõpp tuli justkui ladinal kaela nagu paduvihm, minu jaoks oli romaani lõpp tempo poolest pisut liiga kiire. 

Soovitan, kui otsid veidi lihtsamat, kuid samas põnevat raamatut.


Suur tänu kirjastusele Pegasus selle raamatu eest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...