esmaspäev, 21. veebruar 2022

Kui kaugele võib viia kättemaksuiha?

London. Ühe kanali ääres, vaikses piirkonnas seisavad reas paatmajad. Ühes neist lebab surnult Daniel, noormees, kellega on kuidagi seotud kolm naist - Laura, Miriam ja Carla.

Laura on naine, kelle pehmelt öeldes keeruline lapsepõlv on tekitanud talle nii vaimseid kui ka füüsilisi probleeme. Rohkem on ta kimpus just oma vaimsete probleemidega, need on talle ka kriminaalmenetluse kaela toonud. Tal oli Danieliga üheöösuhe, kuid kas tema tappis noormehe?

Miriam on Danieli naaber. Võimukas naine, kes kaitseb Laurat, kuna too ei oska ise enda eest seista. Miriam teab väga hästi, kui lihtne on valel ajal valesse kohta sattuda. Kas tema tappis Danieli?

Carla on Danieli tädi. Talle on elu jooksul osaks saanud nii mõnigi raske sündmus. Aastate eest suri tema poeg Ben ning hiljuti pidi ta matma oma õe Angela, Danieli ema. Arvestades seda, et ta on oma abikaasast Theost lahutatud, saava nad omavahel vägagi hästi läbi. Kas tema tappis Danieli?




"Tuli miilab tuha all" oli tegelikult üsnagi keeruline ja raske lugemine. Näiteks Carla - mis saab ühele emale olla hullemat kui see, et Su laps ei kasva kunagi Sinu silme all suureks? Et Sa ei näe teda kooli, ülikooli lõpetamas ja iseseisvasse ellu astumas? 
Või Laura  - paljud peavad teda tema vaimsete probleemide tõttu ohtlikuks, kuid tema tausta, miks ta käitub nii nagu käitub, ei tea keegi. 
Kuid ka Danieli lapsepõlv ei olnud kergete killast, sest tema ema oli alkohoolik ning see tekitas ema ja poja vahele suuri probleeme. 

Raamat jutustab lugejale kolme naise lood. Need kolm naist tunnevad, et neile on omal moel ülekohut tehtud ning neis pulbitseb kättemaksuiha. Kuid kes neist on võimeline minema nii kaugele, et võtta teiselt inimeselt elu? Ja miks? 
Mõistagi ei kirjuta ma siin postituses süüdlase nime välja, vaid jätan selle Sulle endale raamatust lugeda.

Pean tunnistama, et selle romaani tegelased olid kuidagi liiga paljude niitidega omavahel seotud, oleksin eelistanud, et autor oleks jätnud selles osas natuke mõtlemisruumi. Lisaks oli selles romaanis nii mõnigi ebausutav, üle võlli minev süžeepööre. Autori esimene romaan "Tüdruk rongis" on mulle seni tema omadest enim meeldinud, kuid omajagu põnevust oli ka romaanis "Tuli miilab tuha all". Lõppude lõpuks tahtsin ikkagi teada saada, kes ja miks Danieli tappis. 

Ahjaa - mis mulle selle romaani juures väga meeldis oli tõlge. See oli nii mõnusalt ... kerge ja õhuline ning seda oli väga mõnus lugeda.


Suur tänu kirjastusele Helios selle raamatu eest!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kümme väikest sõdurpoissi...

Nagu pikaajalisemad blogilugejad teavad, siis üsna suure osa raamatutest, mida loen moodustavad krimiromaanid. Siiski ei ole ma siiani lugen...