teisipäev, 21. detsember 2021

Plahvatused muidu rahulikus Oslo kesklinnas - terrorism või ...?

Oslo kesklinn, aastavahetus. Inimesed, nende hulgas Emma Ramm on rõõmsalt vana aastat ära saatmas ning ootavad elevusega uut. Kolm, kaks, üks ... ja korraga kostub heli, mis on valjem kui mistahes rakett. Samaaegselt ilutulestikuga kärgatab võimas plahvatus. 

Sündmuskohale tõttavad uurijad Alexander Blix ja tema uus partner Kovic ning neile avaneb trööstitu vaatepilt - mitmed vigastatud ning surnud inimesed. Blixil õnnestub päästa ka üks uppumisohus naine. Selgub, et tegu on Ruth-Kristine Smeplassiga, kelle tütar on kadunud. Ruth-Kristine ning tema kadunud tütre jälgi hakkavad ajama nii Blix ja Kovic kui ka Emma. Aga mis selles loos edasi saab? Kas Ruth-Kristine tütre kadumine jääbki politseinike jaoks selgusetuks müsteeriumiks? 



Selle romaaniga on mul kahetised tunded. Ühest küljest oli mul miskipärast raske selle lugemisega ree peale saada, sest kuidagi ei tekkinud "klikki". Teisalt aga, olles pool raamatut lugenud oli mul nii raske seda käest panna - sündmuste tempo läks küllaltki järsult kiireks ning järjest ilmnes juhtumi uusi detaile, mis mind kaasa panid mõtlema. Emana oli mul seda raamatut ka mõnevõrra raske lugeda, kuid miks, seda siin detailselt lahti ei kirjuta, et ka Sulle lugemis- ja avastamisrõõmu jätkuks.

"Suitsukate" on Jorn Lier Horst ja Thomas Engeri krimisarja teine osa. Pean taaskord tõdema, et minu jaoks oleks huvitav teada, kuidas selle romaani kirjutamise protsess välja võis näha. Veel enam - kui palju kummagi autori mõtetest päriselt raamatukaante vahele jõudis.


Suur tänu kirjastusele Varrak selle raamatu eest!


Sarja eelnevad osad blogis:

- "Nullpunkt"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...