kolmapäev, 25. august 2021

Kelmused ja rongisõidud

Selles postituses kirjutan raamatust, mis jäi mulle esmalt silma Goodreadsis surfates. Oma suureks üllatuseks ja heameeleks avastasin, et see ilmub ka eesti keeles ning teadsin kohe, et see on romaan, mida kindlasti loen. Nüüdseks on see tehtud ning on aeg muljeid jagada.

Selena on ühel õhtul kauem tööl ning tema abikaasa Graham, kes on nende kahe pojaga kodune jääb naisele vahele. Läbi kaamera näeb Selena, kuidas tema abikaasa teda lapsehoidja Genevaga petab. Hiljem rongiga tööle koju sõites satub Selena ühe võõra naise kõrvale istuma. Kummalisel kombel tundub naine Selenale kusagilt tuttav, kuid naine ei suuda meenutada, kust. Ootamatult küsib naine Selenalt, kas too on teinud midagi, mida kahetseb. 



Tutvustades end Selenale Marthana räägib naine, kuidas tal on oma ülemusega armuafäär. Selena omakorda pihib, et tema töötu abikaasa petab teda lapsehoidjaga. Martha lausub siis midagi, mis Selenas veidi hirmu tekitab - mis oleks kui probleem (Selena puhul siis lapsehoidja) kaoks?

Mis minu tõekspidamistega aga kokku ei lähe, on see, et Selena üsna pikalt oma abikaasaga koos oli. Seda seetõttu, et Geneva ei ole esimene naine, kellega Graham teda petab. Juba enne laste sündi jäi Graham Selenale vahele, kui vahetas endise tüdruksõbraga siivutuid SMS-e. Mina ise nii lihtsalt sellist asja andeks ei annaks. Samas aga ei ole ma sellises olukorras olnud, nii et kes teab, ehk annaksin isegi andeks? 



Enamasti on sellised põnevikud küllaltki tempokad ning üks sündmus ajab teist taga. "Pihtimused 19.45 rongis" on oma stiililt hoopis teistsugune. Jah, ka selles romaanis on sündmusi omajagu, kuid kõik juhtub omal ajal ja loogilist rada pidi. Mulle meeldis, kuidas see lugu aeglaselt kulgedes kulminatsioonini jõudis. Autor poetas siin-seal vihjeid, mis mind aktiivselt kaasa mõtlema panid. Romaani lõpus oli paar üllatavat pööret, mis romaani ühtseks mõnusalt loetavaks tervikuks sidusid. 

Soovitan seda romaani lugeda kõigil, kellele meeldivad peamurdmist pakkuvad põnevikud. See on romaan, mida kindlasti lugema peaksite ;)


Suur tänu kirjastusele Helios selle raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...