esmaspäev, 9. august 2021

Kõik, mida oma terapeudile räägid, jääb teie kahe vahele

Alice ja Leo, üsna lühikest aega koos olnud paar kolib moodsasse elurajooni The Circle. See on nende esimene ühine kodu ning nad ei saaks olla õnnelikumad. Nagu taoliste elurajoonide puhul ikka on ka The Circle'i elanikud kokkuhoidvad - üksteisel käiakse külas ning olulist infot vahetatakse läbi sotsiaalmeedia gruppide.

Üsna pea hakkab Alice'i ja Leo majas toimuma kummalisi asju. Nad korraldavad naabritele soolaleivapeo, kuhu ilmub ka üks võõras mees. Samuti tundub, et keegi käib öösiti nende majas. Peagi selgub, et soolaleivapeole ilmunud mees on eradetektiiv, kes uurib ühe naise, Nina Maxwelli mõrva. Ehk ei olekski asi nii hull, kui Nina ei oleks elanud ja surnud samas majas, kuhu Alice ja Leo kolisid. Lisaks tekitab Alice's vastikust see, et Leo teadis, et majas on toime pandud mõrv ning ta varjas seda naise eest. 

Alice'i vanemad ja õde Nina said aastate eest avariis surma ning sellest ajast saati on naisel Nina-nimeliste naiste osas kinnisidee. Nii ka Nina Maxwelli osas, seega hakkab ta naabritelt Nina surma osas infot uurima. Miskipärast aga ärritab see naabreid, kuid see ei peata Alice't.




Minu arvates pingutas autor Alice'i kiiksude osas üle. Ninaga Alice'i ja Leo majas juhtunu oli küll päris rõlge, kuid minu arvates reageeris Alice sellele kohati veidralt, näiteks siis, kui palus Leol endale magamistoast puhtad riided tuua. Alice'i puhul häiris mind veidi ka see, et ta kahtlustas absoluutselt kõike ja kõiki enda ümber, justkui oleks tema töö Nina mõrvar üles leida. Samuti tundus minu jaoks veider Alice'i kiiks Nina-nimeliste naiste osas. 

Autor on selles romaanis mõnuga keerutanud, kahtlusaluseid oli mul vahepeal ikka täitsa mitu. Nautisin seda väga, et mõtted ei saanud lugedes rahu, sest see on minu jaoks üle keskmise hea põneviku tunnus. 
Romaani lõpp tekitas minus vastakaid tundeid. Ühest küljest aimasin juba pea poole raamatu pealt, kes oli Nina salapärane terapeut, teisalt tuli see ikkagi imepisikese üllatusena. Seega romaani lõpust oleksin veidi rohkem oodanud. 
Võrreldes B. A. Parise eelnevate romaanidega jäi "Terapeut" minu jaoks natuke lahjaks. Sellegipoolest soovitan seda romaani neile, kes põnevat lugemist otsivad.


Suur tänu kirjastusele Pegasus selle raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...