esmaspäev, 5. juuli 2021

Üks mõnusalt põnev noorteromaan

Selles postituses kirjutan Liina Vagula romaanist "Täiusliku elu hind", mis märgiti ära kirjastuse Tänapäev ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse 2020. aasta noorteromaanivõistlusel.

Loo keskmes on Carolin, pealtnäha ideaalset elu elav tüdruk. Koos Marge, Jaanika ja Sillega on nad kooli populaarseimad tüdrukud ning tal on poiss-sõber Kaspar. Tema vanemad teevad edukat karjääri ning Carolinil ei ole millestki puudus.

Ühel hetkel ärkab Carolin enda jaoks tundmatus toas. Tuba lähemalt uurides saab talle selgeks, et uks on kindlalt lukus. See pole aga kõik - toas olevad voodi, kirjutuslaud ja kapp on põranda külge kinnitatud. Kui enne oli Carolin lihtsalt segaduses, siis nüüd tõstab temas pead hirm, sest ta saab aru, et ta on röövitud ning keegi on selle toa spetsiaalselt tema jaoks ette valmistanud. 



Salapärane võõras jätab Carolinile vihjeid - näiteks pildi Carolinist koos sõbrannadega, samuti väljavõtte sõbrannade omavahelisest vestlusest. Kuid kas nad ikka on nii toetavad ja hoolivad, kui sõbrannad olema peaksid? 

See romaan on kirjutatud erinevate tegelaste silme läbi. Pikapeale ujuvad pinnale nii mõnedki saladused, mis puudutavad Carolini väga tihedalt. Võiks lausa öelda, et vahepeal läks neid minu maitse jaoks isegi natuke paljuks. Olles raamatuga umbes poole peal liigutab autor ka mõned pusletükid paika ning saab selgeks, et Carolin on oma röövijaga rohkem seotud, kui ta algul arvas.

"Täiusliku elu hind" on huvitav segu noorteromaanist ja põnevikust. Lool oli minu maitse jaoks veidi järsk lõpp, teisalt oli see konkreetne ning ei jätnud lahtisi otsi. See romaan puudutab üht minu arvates väga olulist teemat - koolikiusamist, mida igaüks meist saab takistada. Kas või sellega, et ei räägi teiste inimeste kohta halba, teadmata nende tausta või muid muresid. Soovitan, kui Sulle meeldivad põneviku sugemetega noorteromaanid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...