teisipäev, 13. juuli 2021

Lapsepõlve radadel mõrtsukat jahtimas

Minevik. Geo, Kaiser ja Angela olid parimad sõbrad, võiks isegi öelda, et lahutamatu kolmik. Angela oli kooli populaarseim tüdruk, kellele kõik teised tüdrukud alt üles vaatasid ning kelle sõbranna nad tahtsid olla. Ka kõik poisid olid alati Angelast huvitatud ning see tekitas Geo's kadedust. Seda ühe saatusliku hetkeni, mil kolmik kohtab poe parklas aega veetvaid, neist veidi vanemaid mehi. Üks neist, Calvin, oli huvitatud just Geo'st. Calvinist sai tüdruku esimene armastus.

Kolmik oli lahutamatu kuni hetkeni, mil Angela salapäraselt kaduma läks. Lugu lahenes alles mitmeid aastaid hiljem, kui Geo kodu lähedalt metsast leiti Angela säilmed. Kaiserist oli selleks hetkeks saanud politseinik ning just tema uuris välja, et Angela oli Calvin James'i, kohalike seas tuntud ka kui Sweetbay Kägistaja, ohver. Geo varjas Calvini koletuid tegusid kuni ta ise asitõendite ilmnemise tõttu viieks aastaks vangi pandi. 

Tänapäev. Geo on peale pikki vanglas oldud aastaid vabanemas. Samal ajal leitakse mitme naise surnukehad. Naised on tapetud samamoodi nagu Angela ning Kaiser ja teised politseinikud usuvad, et sarimõrvar on tegutsemas.



"Purgitäis südameid" oli põnevik, kus lisaks jõhkratele mõrvadele käsitletakse ka selliseid keerulisi teemasid nagu lähisuhtevägivald ja lapsest loobumine. Romaan on ülesehitatud nii, et minevikus ja olevikus juhtunu vahelduvad ning just see oli see, mis selle nii kaasahaaravaks muutis. Pean tunnistama, et algul oli raske selle romaaniga "ühele lainele" saada, kuid mida rohkem lugesin, seda põnevamaks kogu lugu muutus. Mõrvari isiku aimasin paraku ette sisuliselt kohe, kui autor sellekohase vihje andis. Lõpuks olidki mul lugedes kahetised tunded - aimasin ette, millega lugu lõpeb, kuid samas tahtsin teada, et ehk on seal veel midagi tulemas. 

Kokkuvõtteks võib öelda, et tegu on üle keskmise hea põnevikuga. Soovitan seda lugeda neil, kellele meeldivad raamatud, kus minevik ja tänapäev omavahel tihedalt seotud on.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...