pühapäev, 7. märts 2021

Kui lihtne oleks elada kellegi teisena?

Claire. Tuntud filantroobi Rory Cook'i abikaasa. Nende abielu on pealtnäha ideaalne, kuid mis toimub siis, kui nad järjekordselt heategevusürituselt koju naasevad ning ukse enda selja taga sulgevad?

Eva. Keerulise elusaatusega naine, kes on oma elus teinud nii mõnegi valiku, mis on pannud naise mitmel korral keerulistesse olukordadesse.

Mis juhtub, kui need naised JFK lennujaamas juhuslikult kohtuvad ning otsustavad identiteedid vahetada? Kas see kohtumine on ikka juhuslik või on mängus kellegi kuri käsi? Claire lendab Eva asemel Oaklandi ning saab teada tõe naise kohta. Kui palju sellest, mida Eva talle lennujaamas rääkis tõsi on? Kas naine üldse rääkis talle tõtt? 



Siinkohal ma rohkem romaani "Viimane lend" sisust väga palju ei kirjutakski, kuna seda on peaaegu võimatu teha nii, et ka Sinul jääks lugedes avastamisrõõmu ja põnevust samapalju, kui oli seda minul. Romaani keskne tegelane on Claire ning lugu on jutustatud tema silme läbi. Lugeja saab teada miks ta oma abikaasa juurest põgeneda tahab, millise hämmastava detailsusega ta seda planeerib ning kuidas ta lõpuks Eva asemel Oaklandis maandub. Eva tausta selgitavad lugejale peatükid, mis on temast kirjutatud enne seda, kui ta Claire'i asemel Puerto Rico lennule otsustas minna. 

Selles loos oli palju niidiotsi, mis romaani lõpus omavahel kenasti põimusid. Olles raamatuga umbestäpselt poole peal arvasin, et tean, kuidas lugu lõpeb, kuid autor suutis mind VÄGA üllatada. See oli ka üks vähestest romaanidest, mida lugedes tundsin end nagu noateral ja hoidsin Clare'le pöialt ning lootsin, et ta plaan õnnestub. Kas õnnestus? Seda siinkohal ei ütlekski, vaid suunaksin Sind lähimasse raamatukokku/-poodi selle raamatu jahile - kui oled vähegi põnevike austaja, siis selle romaani lugemist minu arvates kahetsema kindlasti ei pea.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...