teisipäev, 7. juuli 2020

Kriminaalne juhtum Sandhamni saarel

Politsei saab kõne ühelt tüdrukult, kes hääle järgi tundub olevat endast väljas, võiks lausa öelda, et veidi paanikas. Pole ka ime, sest ta on just leidnud oma sõbra, Marcuse, poisi ühikatoast surnuna. Kõik viitab enesetapule, sest toast leitakse ka hüvastijätukiri. Kuid Marcuse ema ei usu, et poeg ise endalt elu võttis. Ta pöördub isiklikult politseiuurija Thomase poole ning palub mehel Marcuse juhtumit uurida.

Marcus õppis ülikoolis psühholoogiat ning tema telefonist leiab politsei loengute märkmed ning nelja mehe nimed. Peagi selgub, et Marcus kirjutas kursusetööd seitsmekümnendate sõjaväest, rannikujäägritest. Asi hakkab pöörduma halvema poole, kui Marcuse telefonis leidunud mehed järjest kummalistel põhjustel surevad.

Samal ajal harjub Nora, Thomase lapsepõlvesõbranna eluga pärast abikaasast lahkuminekut. Ta plaanib koos oma kahe pojaga Sandhamni saarel pikemalt aega veeta, on see ju tema ja poiste lemmikpaik. Aga Nora ei oska aimatagi, millised üllatused elul talle varuks on.



Raamatu sündmustik leiab aset nii olevikus, kus toimub Marcuse ja teiste meeste surmade uurimine kui ka minevikus, kus on kirjeldatud rannikujäägrite eluolu ja väljaõppe protsessi. "Täna öösel sa sured" on Sandhamni-sarja neljas osa ning olles lugenud ka eelnevaid osasid on mul hea meel tõdeda, et põnevuse ning huvitavate ja intrigeerivate süžeeliinide osas ei ole autor Viveca Sten latti alla lasknud. 
Mulle meeldib, et ta on suutnud ühtede kaante vahele kirjutada piisavas koguses n-ö "kuiva politseitööd", tegelaste eraelu kui ka minevikusündmusi ning et ta on suutnud need siduda üheks harmooniliseks ja ladusalt loetavaks tervikuks. Kuna Sandhamni saarel asub ka autori enda suvekodu, siis on ta saare atmosfääri eriti mõnusalt edasi andnud ja see muudab selle raamatu lugemise eriti nauditavaks.

Viveca Sten on vähimagi kahtluseta üks mu lemmikautoreid ning tema raamatuid soovin kindlasti ka tulevikus lugeda. (Minu) õnneks on Sandhamni-sarjas veel kaks osa, loodetavasti tõlgitakse ka need peagi eesti keelde. Autor on oma Instagramis (@vivecasten) kirjutanud, et oktoobris ilmub tema sulest uue krimiromaanide sarja esimene osa. Teades, et Viveca Steni romaanid on ülivõrdes head, siis on mu ootused kõrged ning ootan kannatamatult ka selle uue romaani ilmumist.

Sellele sarjale tuleb minu poolt kindel lugemissoovitus, sest see on lihtsalt nii hea!



Suured tänud kirjastusele Pegasus raamatu eest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Uinuv kaunitar või...?

Oxfordshire, 209. Aset on leidnud topeltmõrv. Ühest majakesest leiti kahe inimese surnukehad, nende kõrval lebas Anna O, olles sügavas unes....