pühapäev, 4. september 2022

Lugu kadunud tüdrukust ja süngest metsast

Salapärane ja sünge Mälestuste mets. See on ainus kodu, mida Elijah kunagi teadnud on. Tal ei ole olnud sõpru, ta on terve elu üksik olnud. Elissa, 13-aastane maletajast imelaps röövitakse ning röövija peidab ta Mälestuste metsa. Elijah' ja Elissa vahel areneb suhtlus, mis ei ole kummagi osapoole poolt isetu. Elissa tahab loomulikult iga hinna eest põgenema pääseda. Elijah aga ei taha, et Elissa ära läheks. Ta on lõpuks ometi leidnud sõbra. 

"Mälestuste metsas" jooksid paralleelselt kaks lugu - Elijah' ja Elissa vaheline suhtlus ning Elissa otsingute ümber keerlev. Huvitav oli see, et autor kirjeldas paika, kus Elissat vangis hoiti, maleruudustikuna. See oli põnev lähenemisviis, kuid kuna olen ise malekauge inimene, jäi see mulle veidi selgusetuks - just ruumi tajumise ja asjade paiknemise suhtes. Aga see ei häirinud lugedes üldse. Loo muutis põnevaks ka Elissa ja Elijah' vaheline kassi-hiire mäng, mis pani mind mõtlema - kas nad teadsid lõpuni välja, mida teine mõtleb ning miks teatud olukordades teatud viisil käitub. 



Tegelastest imetlesin väga politseinik Mairead'i. Naine oli ise lapseootel ning panustas sellest hoolimata Elissa otsingutesse maksimaalselt. Lapseootus ei olekski midagi erilist, kuid Mairead'il oli juba mitu raseduse katkemist selja taga ning see tegi ta eriti ettevaatlikuks. 

Romaani algus oli minu jaoks veidi aeglaselt kulgev, kuid mida rohkem lugesin, seda rohkem loosse sisse läksin ning lõpuks haaras see mind täiesti endasse. Annaksin omalt poolt suured kiiduavaldused ka raamatu tõlkijale Evi Eichele - tõlge oli väga mõnus ja ladus. Soovitan lugeda! 


Suur tänu kirjastusele Turdus selle raamatu eest!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...