neljapäev, 23. juuni 2022

Naised ja nende suured saladused

Üksik maakoht, mis oleks justkui muust maailmast ära lõigatud. 

Seal elab Suzi. Lapseootel naine, kelle abikaasa Nick on tohutult armukade. Võiks isegi öelda, et manipuleeriv. Suzil aga on abikaasa ees saladus, ta on hakkama saanud suure rumalusega. 

Nende naabermajja kolib Nora. Suzi on rõõmus, sest temas tärkab lootus saada sõbranna, kellega koos päevi selles üksildases paigas õhtusse veeretada. Saladus, mida Suzi abikaasa eest varjab, piinab teda ning ta tahaks Norale kõik südamelt ära rääkida. Ühel hetkel hakkab Suzile tunduma, et Nora teab nii mõndagi, et ta teab rohkemat, kui Suzile välja näitab. Suzi eeldab halvimat - seda, et Nora teab tema suurt saladust.

Neist eemal elab Elle, kelle maailm on pealtnäha perfektne. Kui aga fassaad mõranema hakkab, tuleb ilmsiks saladus, mida Elle on endaga alates lapsepõlves terve elu kaasas kandnud. Jah - ta on võimeline ükskõik milleks, isegi tapmiseks, et tema elu ideaalne oleks ja sellisena püsiks. 



Tundsin Suzile kaasa, sest tema elu koos pidevalt kahtlustava ja manipuleeriva abikaasaga ei olnud meelakkumine. Teisalt aga oli tema käitumine (loe: see suur saladus, mida ta abikaasa eest varjas) nõme - ükski abikaasa ei tohiks teisele midagi sellist teha. Norale tundsin kaasa, omal moel oli tema selles loos ohver, kuigi ka tema tegi asjadest liiga rutakalt valesid järeldusi. 

Romaani peatükid vahelduvad Suzi, Nora ja Elle'i silme läbi kirjutatud peatükkide vahel. Minu jaoks oli see romaan alguses kuidagi liiga aeglane, kulges otsekui teosammul. Kui aga umbes pool raamatust loetud oli ja tegelastevahelised liinid selgemaks said, olin haaratud ja oli suur soov teada, millega see lugu lõpeb. Ütleksin, et lõpp oli romaani "pahalase" jaoks liiga lihtne. 

Kokkuvõtteks ütleksin, et tegu oli mõnusa põnevikuga, mis on küll aeglasemalt kulgev, kui minu maitse on, aga see suutis mind endaga kaasa tõmmata ning pakkus mõnusa lugemiselamuse. Kindlasti plaanin lugeda ka autori teist eesti keeles ilmunud romaani "Mida sa tegid" ning loodan, et ka tema ülejäänud seni ilmunud romaanid tõlgitakse samuti eesti keelde.



Suur tänu kirjastusele Pegasus selle raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...