esmaspäev, 15. november 2021

Jubedad sündmused luksuslikus kortermajas

Selles postituses kirjutan Riley Sager'i romaanist "Lukusta kõik uksed", millega autor mulle taaskord väga hea ja meeldejääva lugemiselamuse pakkus!

Väikelinnast pärit Jules on hiljuti läinud lahku oma poiss-sõbrast ning vireleb rahalistes raskustes. Rahamured on tõsised ning seetõttu on ta sunnitud elama oma sõbranna korteris. Endale korterit otsides näeb ta ajalehekuulutust, milles otsitakse korterihoidjat. Jules helistab kuulutuses oleval numbril ning lepib kohtumise ja korterivaatamise kokku. Suur oli aga naise üllatus, sest korter, mida ta vaatama läheb, asub Bartholomew's. 

Bartholomew - see on salapärane ja luksuslik kortermaja Manhattanil. Majas kehtivad mitmed kummalised reeglid, näiteks:

- külalisi vastu võtta ei tohi;

- öösiti korterist ära olla ei tohi;

- teisi kortermaja elanikke (kes enamasti on kuulsad ja/või rikkad) tülitada ei tohi.

Need reeglid tunduvad Julesi jaoks küll imelikud, kuid kuna korterihoidmise eest makstakse heldelt, otsustab ta pakkumise siiski vastu võtta. Tema korterist korrus allpool elab Ingrid, kes on samuti üks korterihoidjatest ja nende vahel tekib kiiresti soe sõprus. Peale esimest kohtumist leppisid nad kokku, et hakkavad iga päev lähedalasuvas pargis lõunatamas käima. Peagi aga hakkavad aset leidma kummalised sündmused. Julesile tundub, et keegi käib öösiti tema korteris, samuti kuuleb ta imelikke hääli. Internetist maja ajaloo kohta lugedes saab Jules teada, et Bartholomew'ga on seotud nii mõnigi kummaline surmajuhtum. 



Järgmisel päeval ootab Jules Ingridit Bartholomew' fuajees, kuid Ingrid ei tule kohale. Jules on sõbranna pärast mures ning ta otsustab minna Ingridi korterisse veendumaks, et temaga on kõik korras. Jõudes sõbranna korteri ukse taha näeb ta seal majahaldurit, kes ütleb, et Ingrid on kadunud. Ja kui Jules leiab hoiuruumi võtme ja kirjakese, milles Ingrid teda hoiatab, tõuseb naises tasakesi hirm. Seda  hirmu ei leevenda kohe kindlasti mitte asjaolu, et 12 päeva enne Ingridi majja kolimist läks kaduma veel üks korterihoidja, kes elas samas korteris, mis nüüd Julesi koduks on. 

Romaani peatükid vahelduvad mineviku ja oleviku vahel. Mineviku peatükkidest saab lugeja teada, kuidas Jules Bartholomew'sse sattus, kuidas tekkis sõprus tema ja Ingridi vahel. Oleviku peatükkidest saame teada, et Jules põgenes Bartholomew'st ning sai selle käigus vigastada. Nagu eespool kirjutasin, leidsid Julesi korteris aset kummalised sündmused, kuid kas need olid põgenemise ajendiks? Või leidis pealtnäha ideaalses ja turvalises kortermajas aset midagi veel jubedamat?

Seda käestpandamatut romaani soovitan mitte lugeda pimedal sügisõhtul üksi kodus olles (aga kui Sul on rauast närvid, siis lase käia :D) Kuid lugeda soovitan seda küll, sest tegu on tõeliselt mõnusa ja kiiretempolise põnevikuga. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...