reede, 29. oktoober 2021

Kui minevikust on raske lahti lasta...

Dr Alexandra Thorne, kelle Kim Stone trellide taha saatis, haub naisele kättemaksu ning ta otsustab asuda kirjavahetusse Kim'i...ja veel ühe inimesega. Samal ajal saab Kim väljakutse sündmuskohale. Ühest autost leitakse naise surnukeha - ta on tapetud täpse noahoobiga südamesse. Mõni päev hiljem leitakse üks narkomaan surnuna, kes on samuti ühe noahoobiga tapetud. Kim seisab silmitsi tõsisjaga, et tegutsemas on sarimõrvar. 

Alexandra on otsustanud panna Kim'i seisma silmitsi naisega, kes on süüdi Kim'i väikevenna surmas. Tema emaga. Kim saab teada, et ta ema kavatsetakse tingimisi vabastada ning see mõjub talle raskelt. Raamatu lõpp on Kim'i seisukohast siiski õnnelik, kuid loodan, et autor kasutab ka edaspidi Alexandra karakterit. Oli huvitav lugeda, kuidas Kim võitleb ühteaegu iseenda emotsioonide ja tunnetega ja teisalt peab samal ajal keerulise juhtumi lahendama. 



Mind üllatas, et Kim oli nõus Alexandrat vanglas külastama, kuigi teadis, et naine suudab inimesi tugevalt mõjutada. Vähemalt mina isiklikult oleksin doktorist nii kaugele hoidnud kui vähegi võimalik. Teisalt aga on Kim tugeva iseloomuga ega lase endaga nii lihtsasti manipuleerida ning ka doktor teadis millistele nuppudele Kim'i puhul vajutada, et oma tahtmist saada.

Nagu mõnes eelmiseski Kim Stone'i sarja romaanis on autor kasutanud ka seekord vahelduvate peatükkide taktikat. Mõnedes peatükkides kirjeldatakse, kuidas Kim koos oma tiimiga juhtumit uurib, teised on kirjutatud läbi ühe mehe silmade. Eraldi peatükkidena on ka kellegi päevikusissekanded minevikust. Eraldiseisvatest peatükkidest saab lugeda ka seda, kuidas Alexandra vanglamüüride tagant üht oma juhtumi olulist tunnistajat kõrvaldada püüdis ning milline oli tema suhe kaasvangidega.

"Veresidemed" on vaneminspektor Kim Stone'i lugudesarja viies osa. Olles lugenud ka eelnevaid osi saan väita, et raamatud lähevad aina paremaks ning kindlasti soovin lugeda ka järgmisi osi. Krimisõpradele soovitan, kuid tegelaste tausta paremaks mõistmiseks tuleks sarja raamatuid lugeda õiges järjekorras.


Suur tänu kirjastusele Pegasus selle raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...