reede, 1. september 2023

Kas mineviku õudsed sündmused korduvad taas?

Minevik. 

Chloe Davis on 12-aastane. Suvel jäi tema kodulinnas kadunuks kuus teismelist tüdrukut. Vähesed asitõendid, mis leiti, viitasid sellele, et nende tüdrukute kadumise taga oli Chloe isa. Ta arreteeriti suve lõpus sarimõrvade eest ning saadeti trellide taha. Chloe, tema vend Cooper ja nende ema pidid kohutava tõega silmitsi seisma ja püüdma kuidagi edasi elada.

Tänapäev.

Chloe on edukas psühholoog, tal on oma erapraksis. Ta valmistub pulmadeks. Näib, et naine on oma õnne tipul. Kuid siis jäävad kadunuks kaks teismelist tüdrukut, just nagu 20 aastat tagasi. Tundub, et too õudne suvi kordub. Õhku jääb küsimus - kas Chloe on paranoiline või paljastab ta sarimõrvari juba teist korda elus?


Kohe, kui seda raamatut kirjastuse Pegasus kodulehel ilmuvate raamatute seas nägin ja selle sisututvustust lugesin, teadsin, et tahan seda lugeda. Ja see romaan on parem, kui algul arvasin.

Chloe on psühholoog. Kuidas aga lugejana usaldada peategelast, kes ise närvide rahustuseks aeg-ajalt ravimeid tarbib? Ja mitte ainult - tegu ei olnud isegi talle endale välja kirjutatud retseptiravimitega. Kui enamasti muudavad sellised peategelased mind kogu loo suhtes skeptiliseks, siis selle loo puhul oskas autor seda kuidagi nii maitsekalt kajastada, et see ei häirinud. 

See raamat haaras mind kohe esimestest lehekülgedest saati kaasa ning seda oli lugedes üsna raske käest panna. Lugesin kokku, et olles raamatuga poole peal kahtlustasin tüdrukute kadumises nelja inimest. Etteruttavalt võin öelda, et jah - üks neist osutuski süüdlaseks. Samuti veeretasin peas mõtet, et Chloe lapsepõlves kaduma läinud tüdrukute eest pandi trellide taha vale inimene. Kas see idee osutus tõeks või mitte - seda saad juba ise lugeda. 

"Vilksatus pimeduses" on üks paremaid raamatuid, mida lugenud olen. See pani mind pingsalt kaasa mõtlema ning põnevus säilis kuni viimaste lehekülgedeni. See oli kahtlemata üks mu selle aasta paremaid lugemiselamusi ning Stacy Willinghami romaane loen ka tulevikus hea meelega. Lisaks ootan põnevusega sarja, mis "Vilksatus pimeduses" põhjal tehakse. Raamatut soovitan väga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Popstaari elu teine külg

Pean alustuseks tunnistama, et ma ei ole eriti suur elulugude lugeja. Vahel aga satun neidki lugema, kui raamat on persoonist, kes mulle huv...