neljapäev, 21. mai 2020

Ilus, aga sünge romaan - "Ilusad tüdrukud"

Seekordses postituses tuleb juttu ühest süngest põnevikust pealkirjaga "Ilusad tüdrukud", autoriks Karin Slaughter.



Ühes Ameerika linnakeses läheb kaduma viieliikmelise pere üks kolmest tütrest, Julia. Politsei küll otsib teda, kuid tulutult ning peatselt otsingud lõpetatakse, sest politsei arvamuse kohaselt jooksis ta ise kodunt ära. Tüdruku pere aga seda ei usu ning nad otsivad teda omal käel edasi, pöördudes haiglate, teiste osariikide politseijaoskondade ning isegi eradetektiivi ja selgeltnägijate poole. Otsingud on aga tulemusteta ning tüdruku vanemad lahutavad. Ema tahab eluga edasi liikuda, kuid isa klammerdub tütre mälestuse külge.

Aastaid hiljem on üks tütardest, Claire, end edukalt üles töötanud ning elab koos abikaasa Pauliga. Ühel õhtul, kui nad Pauliga restoranist koju lähevad, tungitakse neile kallale ning mees sureb. Tema õe Lydia elu ei ole pooltki nii glamuurne. Ta elab koos tütrega tavalist keskklassi elu ning elab tütre isast eraldi. Mis võiks aga olla ühendav lüli nende kahe sündmuse vahel? Claire ja Lydia, kes ei ole teineteisega aastaid suhelnud, on sõlminud vaherahu, et saada selgust.



Romaani peatükid on kirjutatud vaheldumisi tänapäeval ja minevikus aset leidnud sündmustega. Tempo on küllaltki kiire ning teema põnev, seega vähemalt minul läks selle lugemine üsna kiirelt. Põnev oli lugeda, kuidas aastaid tagasi tülli läinud õed nüüd koos minevikusaladustele jälile püüavad saada ning seeläbi ka ära lepivad. Teisalt oli selles romaanis ka depressiivseid noote, mis tulid eriti esile peatükkides, mis olid kirjutatud minevikust, läbi Julia isa silmade.
Mis minu jaoks oli väga, ikka VÄGA ootamatu ja üllatav oli see, kuidas need sündmused omavahel seotud olid. Romaani lõpp mulle meeldis, sest see tõi perekonnale kauaigatsetud rahu. Seda ma raamatu vältel lausa ootasin, millal peret aastaid rõhunud minevikusündmus laheneks.

Olen lugenud ka autori eelmist eesti keeles ilmunud romaani "Hea tütar", kuid mulle meeldis "Ilusad tüdrukud" rohkem, see haaras mind kuidagi rohkem kaasa.
"Ilusad tüdrukud" oli põnev romaan, kuid minu jaoks oli see veidi ... tumedates toonides. Soovitan seda lugeda, kui Sind ei häiri sünged ja kohati ka võigaste detailidega romaanid.


Suured tänud kirjastusele Pegasus raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kas koolitüdruk suudab lahendada aastatetaguse mõrva?

"Hea tüdruku mõrvaraamatu" tegevus toimub väikeses linnas nimega Little Kilton. Viis aastat tagasi tapeti koolitüdruk Andie Bell. ...