esmaspäev, 9. september 2024

Mõnikord nõuab koristamine ekstra põhjalikkust

Maria on koristaja. Tema klientideks on vanadaam Elsie, südamlik ja lahke Brian ning müstiline hr Balogan. Nende kõigi elus on mõni ebameeldiv inimene. Maria on väga hea koristaja. Tema käe alt läbi käinud pinnad on säravalt puhtad, ilma ühegi pleki ja tolmukübemeta. On ka pisitilluke võimalus, et peale Maria koristamist ei ole tema klientide eludes enam ka ebameeldivaid inimesi. 

Kui selle raamatu sisututvustust lugesin tundus see mulle väga sarnane Freida McFadden'i Koduabilise-sarja raamatutega. Kuna viimase sarja raamatud on mulle meeldinud, siis otsustasin lugeda ka Tina Baker'i "Puhasta mind patust".

Raamat on üles ehitatud nii, et peatükis Maria minevikust ja olevikust vahelduvad. See andis aimu miks oli ta oma klientide suhtes nii empaatiline ning miks oli tema jaoks oluline, et tema klientide eludes ei oleks ebameeldivaid inimesi. Ta aitab neil neist vabaneda küllaltki nutikalt. 



Kui võrrelda seda raamatut Freida McFadden'i koduabilise-sarjaga, siis ütleksin, et viimane meeldis mulle rohkem, kuna selles oli sutsu rohkem ootamatuid pöördeid. Tina Baker'i romaan seevastu oli pigem rahuliku ja mõtliku stiiliga. kuid öugedes oli pidevalt pinge õhus (eriti Elsie'ga seotud peatükkide puhul).

Kui algul tundus see raamat minu jaoks aeglasevõitu, siis mida rohkem lugesin, seda rohkem lugu avanes ja põnevus aina kasvas. Raamatu lõpp oli ootamatu ja meeldis mulle. Lõpp andis ka aimu, et ehk kirjutab autor Maria loole kunagi ka järje.  


Suur aitäh, Ühinenud Ajakirjad, raamatu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Mõnikord nõuab koristamine ekstra põhjalikkust

Maria on koristaja. Tema klientideks on vanadaam Elsie, südamlik ja lahke Brian ning müstiline hr Balogan. Nende kõigi elus on mõni ebameeld...